NORVÈGE - PROVENCE

Wilhelmine Rougier

Historien om Wilhelmine Muller

Fra Kristuansund til Aix en Provence

Wilhelmine Muller fra Kristiansund var født i 1905 og hadde 2 søstre og 2 brødre. Etter å ha fått opplæing I regnskap og handel I familibedtriften “Konfeksjonsfabrikken”, resite hun først til Montpellier og så videre til Aix en Provence I 1932, som au pair for å lære seg fransk.

I Aix en provence giftet hun seg med med eieren av Chateau Simone, han var enkemann med  to små sønner.

For et mot denne kvinnen hadde!

Det er langt fra det samme å flytte til Frankrike i dag som det var i 1932. For eksempel for å reise til Norge matte man først  reise til Paris og deretter ta toget, Nor-express, fra Paris til København. Deretter tok man båt til Oslo.

Wilhelmine tilbrakte resten av livet sitt på Chateau Simone. Hun oppdro de to sønnene som sine egne og var en høyet elsket mor og farmor som fer dypt savnet. Rene Rougier er en av dem og han er den nåværende eieren av Chateau Simone.  Han snakker godt norsk og vedlikeholder jevnlig kontakten med sin norske familie og Norge.

Wilhelmine var ikke bare en god mor, hun deltok også aktivt I driften av Chateau Simone, og hadde ansvaret alene om driften I 2-3 år under andre verdenskrig da mannen hennes var mobilisert i krigen.

Chateau Simone produserer i dag en av de beste vinene I Provence, of vinen deres er anerkjent langt ut over landegrensene.